Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Riski

Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Riski

Mikotoksinler, bazı küfler tarafından sentezlenen sekonder metabolitlerdir. 300 farklı türde mikotoksin bulunmaktadır. Okratoksin A, Aflatoksinler, Patulin, Fumonisin gibi türler en bilinen mikotoksinlerdir. Mikotoksinlerin sağlık üzerine; kansinojenik, hepatoksik, nefrotoksik, mutajenik ve teratojenik gibi etkileri vardır ve ekonomik açıdan da kayıplara nede

Devamını Oku...

Helal Gıda

Helal Gıda

Biyoteknolojik olarak helal ve haram kavramı çok farklı yönlerden ele alınabilir. Günümüzde gelişen tekno lojiyle birlikte haram olarak bilinen bazı ürünlerin yerini biyoteknotojik olarak üretilen ürünler almıştır. Örneğin peynir yapımında domuzdan elde edilen pepsin kullanılmakta iken, biyoteknoloji ile beraber pepsin kullanımı

Devamını Oku...

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi : DONDURMA

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi : DONDURMA

Dondurma, süt, koyulaştırılmış süt ve krema gibi süt ürünlerinden üretilen besin değeri yüksek olan dondurulmuş süt ürünüdür. Dondurma, hoşa giden tadı ve aroması, ferahlatıcı özelliği nedeniyle yaz aylarında büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Dondurmada, protein, karb

Devamını Oku...

Gıdalarda Raf Ömrü

Gıdalarda Raf Ömrü

gıdalarda raf ömrü analizi

Gelişen dünyamızda her geçen gün insanların alışkanlıkları da değişiklik göstermektedir. İnsanlar eski zamanlarda, kendi tüketecekleri yoğurt, peynir, ekmek ve sebze-mey

Devamını Oku...

Gıda Güvenliği ve Mikrobiyolojik Riskler

Gıda Güvenliği ve Mikrobiyolojik Riskler

Gıda güvevenliği, insan sağlığına zarar vermeyecek gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların üretim, işleme, sakla

Devamını Oku...



Gıda İşletmelerinde Hijyen

Gıda İşletmelerinde Hijyen

Gıda işletmelerinde kaliteli ve güvenli bir ürün elde etmek için mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi gerekmektedir. Mikroorganizmaların neden olduğu gıda bozulmaları ve gıda kaynaklı mikrobiyal hastalık risklerinin ortadan kaldırılmasında ekipman ve personel hijyen uygulamala

Devamını Oku...

Vazgeçilmez Tat : ÇİKOLATA

Vazgeçilmez Tat : ÇİKOLATA

Şekerli ürünler grubunda yer alan çikolata hem ülkemizde hem de dünyada beğeni ile tüketilmektedir. Özellikle ülkemizde insanların tatlıyı çok sevmesi çikolata gibi tatlıların ikramını gelenek haline getirmiştir. Çocuklarında severek tükettiği bu gıda maddeleri hijyen ve sağlık açısından da güvenilir

Devamını Oku...